Spaghetti met mini mozzarella tomatensaus en verse basilicum

839 kcal
240 g groente

Zijn ze niet schattig, die mini mozzarella balletjes? Dit gerecht is een echte allemansvriend en staat in een wip op tafel. In de tomatensaus verwerken we courgette. Onze courgette wordt geleverd door de biologische tuinderij van Peeters – Mertens in Neer, Midden-Limburg. Hier telen eigenaren Wim en Ellen diverse groenten waaronder naast courgette ook Chinese kool, boerenkool, vroege aardappels, tuinbonen, prei en pastinaak.

Spaghetti met mini mozzarella

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 400 g Gepelde tomaten Herkomst: Your Organic Nature
  • 1 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 5 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 100 g Mini mozzarella Herkomst: Zuger
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de courgette en snijd in kleine blokjes.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de courgetteblokjes mee tot ze lichtbruin kleuren en vocht afgeven. Schud de pan regelmatig. Was de tomaat, snijd klein en bak mee. Hak de basilicum grof.
  3. Doe de gepelde tomaten met saus erbij en maak ze met je spatel kleiner. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, de helft van de basilicum, zout en peper en laat zachtjes pruttelen op een laag vuur.
  4. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  5. Schep de spaghetti in een cirkel op de borden en maak in het midden een kuiltje. Schep de tomatensaus erin, leg de mozzarella bolletjes erop en strooi de geraspte kaas erover. Garneer met de overgebleven verse basilicum.
TIP
Ook erg lekker met een sliert olijfolie extra vierge of pittige peperolie.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 57%
co2-reduction-score
CO2 eq -33%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkVariatieVegetarisch9 maandenLekker snelGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie839 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker22 g
Vet35 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit34 g
Vezels12 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten