Spaghetti met mini mozzarella tomatensaus en verse basilicum
Nog geen reviews
839 kcal
240 g groente
.jpg)
Zijn ze niet schattig, die mini mozzarella balletjes? Dit gerecht is een echte allemansvriend en staat in een wip op tafel. In de tomatensaus verwerken we courgette. Onze courgette wordt geleverd door de biologische tuinderij van Peeters – Mertens in Neer, Midden-Limburg. Hier telen eigenaren Wim en Ellen diverse groenten waaronder naast courgette ook Chinese kool, boerenkool, vroege aardappels, tuinbonen, prei en pastinaak.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de courgette en snijd in kleine blokjes.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de courgetteblokjes mee tot ze lichtbruin kleuren en vocht afgeven. Schud de pan regelmatig. Was de tomaat, snijd klein en bak mee. Hak de basilicum grof.
- Doe de gepelde tomaten met saus erbij en maak ze met je spatel kleiner. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, de helft van de basilicum, zout en peper en laat zachtjes pruttelen op een laag vuur.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
- Schep de spaghetti in een cirkel op de borden en maak in het midden een kuiltje. Schep de tomatensaus erin, leg de mozzarella bolletjes erop en strooi de geraspte kaas erover. Garneer met de overgebleven verse basilicum.
TIP
Ook erg lekker met een sliert olijfolie extra vierge of pittige peperolie.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
- 400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
- 1 st TomaatHerkomst: Solid
- 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 100 g Mini mozzarellaHerkomst: Zuger
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 2 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -20%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 57%
CO2eq -33%
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie839 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker22 g
Vet35 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit34 g
Vezels12 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Tarwe