Spaghetti met gegrilde paprikasaus en spinazie
Nog geen reviews
566 kcal
0 g groente
Spaghetti is altijd lekker, of het nu lente, zomer, herfst of winter is. Dit keer maken we eens geen traditionele tomatensaus, maar een saus van gegrilde paprika's. Onze biologische, gegrilde paprika's zijn bijna net zo lekker als zelf geroosterde paprika's. Een heerlijk gerecht en makkelijk om te maken!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 95 g Gegrilde paprika Herkomst: Terrasana
- 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 100 ml Soja cuisine Herkomst: Lima
- 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 75 g Spinazie, losse Herkomst: beleaf
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Laat de gegrilde paprika uitlekken in een zeef en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit bakolie in een pan en fruit de ui 2 minuten. Doe de gegrilde paprika en tomaat erbij en bak op een laag vuur zacht (circa 5 minuten). Voeg de soja cuisine toe en laat zachtjes pruttelen.
- Breng water aan de kook voor de spaghetti. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
- Halveer de gele paprika en snijd in stukken. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak tot de paprika lichtbruin kleurt.
- Pureer de saus met een staafmixer en pers de knoflook erboven uit. Roer de spinazie erdoor en laat een beetje slinken (bewaar wat blaadjes voor de garnering). Voeg eventueel nog een scheutje pasta kookvocht toe voor een smeuïge saus. Proef en breng de paprikasaus op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Serveer de spaghetti met de romige paprikasaus en verdeel de gele paprika erover. Garneer met de spinazieblaadjes.
TIP
Ook erg lekker met verse basilicum, pijnboompitjes of Parmezaanse kaas. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente -100%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq -70%
Water -85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Vegan, Glutenvrij, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie566 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker13 g
Vet19 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit12 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Mais
Sojabonen


