Spaghetti linzenbolognese met verse basilicum

Nog geen reviews
705 kcal
380 g groente
Spaghetti linzenbolognese
arrow down

Wij serveren vandaag een spaghetti met een heerlijke rijkgevulde groentesaus met rode linzen. Rode linzen zijn de meest voorkomende linzensoort. Doordat ze tijdens bereiding papperig worden, zijn ze heel geschikt voor soepen en sauzen. Verder zijn rode linzen enorm gezond. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en plantaardige eiwitten. In samenwerking met Lisa Steltenpool

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan, doe ze in een bakje met water en zet opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snijd in vieren. Doe de tomaten samen met de helft van de ui en de helft van de basilicum in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en blend tot een saus.
  3. Pel de knoflook. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Schil de wortel en snijd klein.
  4. Verwarm olie een een ruime pan en bak de wortel, bleekselderij en overgebleven ui 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk dan de tomatensaus erbij en roer goed door elkaar. Tenslotte roer je de linzen erdoor en laat je de saus 15-20 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe als je de saus te dik vindt. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in circa 8 minuten al dente en giet het water af. Verdeel de spaghetti met een flinke schep saus over de borden. Druppel wat olijfolie extra vierge erover en garneer met de overgebleven basilicum.
TIP
Hou je van pit? Voeg dan wat pittige peperolie toe. Of breng op smaak met chilivlokken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 4 st TomaatHerkomst: Solid
  • 10 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
  • 150 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea
Zelf toevoegen
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente+ 202%
vita-score
Vitaliteit+ 53%
co2-reduction-score
CO2eq -74%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganLactosevrijVegetarischEiwitrijk9 maandenGezinSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie705 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker16 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels25 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Selderij
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten