Spaanse aardappeltortilla met spekjes en salade ! Weinig koolhydraten

661 kcal
190 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST De aardappeltortilla, oftewel tortilla de patatas, is een bekend Spaans gerecht. Het wordt vaak als tapas gegeten. Het is eigenlijk een dikke omelet met aardappel, ei en groenten. Deze keer serveren we een frisse salade ernaast.

Spaanse aardappeltortilla met spekjes en salade

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels (vastkokend) Herkomst: Rudolpho
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 50 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
  • 4 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 200 g Cherry trostomaten Herkomst: Agrologica
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
Zelf toevoegen
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Balsamico-azijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in dunne plakjes en kook in 5 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitstomen.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Bak de spekjes 5 minuten in een ruime bakpan op middelhoog vuur krokant. Voeg de ui, knoflook en voorgekookte aardappelplakjes toe en bak nog 3-4 minuten mee.
  3. Klop in een ruime kom de eieren los en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Schenk het ei-mengsel in de pan over de aardappels en schud de pan zodat het mengsel zich goed verspreidt. Laat de tortilla afgedekt op een middelhoog vuur langzaam garen. Als je wilt kun je de tortilla met behulp van een bord omdraaien en de andere kant bakken, maar dit hoeft niet. Strooi de kaas over het gerecht en laat nog rustig verder garen (schud de pan af en toe).
  4. Pluk intussen de sla, spoel onder de kraan en sijd kleiner. Halveer de tomaatjes. Maak een eenvoudige dressing van olijfolie extra vierge, balsamico-azijn, peper en zout (evt een beetje mayonaise of mosterd).
  5. Snijd de tortilla in punten en serveer de salade ernaast.
TIP
Je kunt uiteraard ook de tomaatjes door de tortilla verwerken en meebakken. Of bak de tortilla in een vuurvaste pan of schaal in de oven.
4,4
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente + 51%
vita-score
Vitaliteit + 15%
co2-reduction-score
CO2 eq -26%
water-reduction-score
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie661 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker9 g
Vet44 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit25 g
Vezels7 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Ei
Varken
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten