Socca pannenkoeken met zoete aardappel en een frisse spinazie salade

811 kcal
265 g groente

De Socca is een soort pannenkoek, gemaakt van kikkererwtenmeel. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Nice, waar ze de socca in de oven bereiden in een ovenbestendige lage pan. Wij gebruiken geen oven en mengen geraspte zoete aardappel door het beslag. Hierdoor worden de pannenkoeken een stuk gezonder, maar nog steeds net zo lekker! Gebruik meerdere pannen zodat je de pannenkoeken snel kunt serveren.

Socca pannenkoeken met zoete aardappel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Pannenkoekmix met kikkererwten Herkomst: Joannusmolen
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 400 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 75 g Bundle - Spekblokjes Herkomst: Le Bon
  • 3 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 150 g Spinazie Herkomst: Oegema
Zelf toevoegen
  • 250 ml (Lactosevrije)melk of (bruis)water
  • 2 el Olie
  • 1 el Azijn
  • snufje Zout en peper
  • 1 tl Mosterd

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Klop een luchtig beslag van het kikkererwten meel, ei en (lactosevrije) melk of (bruis)water. Zet opzij.
  2. Schil de zoete aardappel en rasp klein in een keukenmachine of met een rasp. Schep de zoete aardappelrasp door het beslag en meng goed door elkaar.
  3. Snijd het spek eventueel wat kleiner. Verhit olie in een bakpan en bak het spek knapperig. Schep uit de pan en leg opzij. (of gebruik 2 pannen).
  4. Verhit olie in een bakpan (of gebruik 2 pannen) en bak de socca-pannenkoeken aan beide zijden lichtbruin en gaar. Keer de pannenkoeken met behulp van een platte deksel of een bord. Bak per persoon twee pannenkoeken.
  5. Was de spinazie in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Pel de sjalot en snijd in partjes. Maak een vinaigrette van mosterd, azijn, olijfolie extra vierge, zout en peper en hussel de spinazie, sjalot en de uitgebakken spekjes door de dressing. Serveer de socca pannenkoeken met de spinazie salade erop of ernaast.
TIP
Je kunt de socca ook in de oven bereiden op 220 ºC. Je kunt een deel van de spinazie ook door het beslag scheppen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente + 110%
vita-score
Vitaliteit + 1%
co2-reduction-score
CO2 eq -63%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie811 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker15 g
Vet36 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit32 g
Vezels17 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Varken
Mosterd
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten