Spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in romige saus met spinazie
3,9
892 kcal
225 g groente
Drukke werkweek? Dan is dit recept perfect! Terwijl jij de balletjes draait (misschien samen met de kinderen), kookt de spaghetti. Wel even goed de spinazie wassen, maar dan heb je in een handomdraai een heerlijk romige pasta op tafel staan. De spinazie kun je ook apart roerbakken en in kleine stukjes snijden voor de kleintjes. Maar het romige overtuigt ze vaak snel van de spinazie in de saus.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: La Bio Idea
- 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
- 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 250 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 75 g Roomkaas met kruiden Herkomst: Öma
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 7 minuten al dente. Spoel daarna meteen onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Bewaar een beetje kookvocht. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
- Breng intussen het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden). Rol van het gehakt kleine balletjes en bak deze in een ruime bakpan met olie bruin en gaar. Schep de balletjes uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en snijd kleiner. Was de tomaat en snijd in kleine stukken. Verhit olie in dezelfde bakpan van het gehakt en voeg de tomaten en een flinke hand spinazie toe. Bak een paar minuten tot de spinazie is geslonken. Voeg opnieuw spinazie toe tot alles in de pan zit.
- Doe nu ook de spaghetti, roomkaas, pasta kookvocht, Italiaanse kruiden en gehaktballetjes in de pan en verwarm nog enkele minuten. Schep door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
TIP
Wist je dat je een stuk sneller balletjes draait met vochtige handen? 3,9
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 79%
Vitaliteit + 52%
CO2 eq + 17%
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Lekker snel, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie892 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker7 g
Vet47 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit37 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Melk
Rund
Tarwe
Gluten
Lactose


