Snelle slurpnoodles met ketjap-ei Chinese kool en kastanjechampignons

3,8
Gemiddelde van 98 reviews
657 kcal
330 g groente
Snelle slurpnoodles met ketjap-ei

Supersnel en superlekker, meer wil je eigenlijk niet weten toch? Iedereen slurpt zijn bord leeg met deze noodles. Met lekker veel groente, veel saus en een ketjap ei, is dit gerecht heerlijk smaakvol en een topper voor het hele gezin. Een echte Aziatische tip is om de eieren niet te marineren, maar net voor het serveren het eigeel op het gerecht te leggen. Jouw gerecht wordt er superromig van.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een klein pannetje met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Giet het water af en laat schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren, snijd doormidden en leg ze in een smalle beker of glas. Voeg de ketjap, azijn en een scheutje water toe, totdat de eieren onder water staan en zet in de koelkast.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af, vang wat kookvocht op en spoel de noodles koud in een zeef onder de kraan.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in stukjes (houd apart als er kleintjes mee-eten). Schil de gember en rasp fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in kwarten.
  4. Verwarm olie in een brede bakpan en bak hierin eerst de knoflook, ui, peper en gember 2 minuten aan. Bak de kastanjechampignons 3-5 minuten mee op een hoog vuur. Voeg dan de kool toe en bak al omscheppend nog eens 3-4 minuten. Schep dan de voorgekookte noodles erdoor. Giet de ketjapmarinade van de eieren en een scheut kookvocht van de noodles erbij en verwarm. Breng op smaak met limoensap, kerriepoeder, zout en peper. Het geheel mag vochtig zijn, zodat je de noodles kunt opslurpen.
  5. Serveer de noodles met de groenten en leg ketjap-eitjes erop.
TIP
Eventueel ook lekker met pinda's of andere nootjes. De dressing heb je ontvangen in het kader van de verspillingsvrije week en hoort niet bij dit recept, maar kun je lekker zelf gebruiken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: La Grama
  • 0.5 st Chinese koolHerkomst: Biolatina
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 2 tl CitroenkerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 2 el Ketjap
  • 2 el (Sesam) Olie
  • 1 el Azijn of rijstazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -12%
vegetablecounter
Groente+ 162%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water -83%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen9 maandenVariatieLactosevrijVegetarischLekker snelGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie657 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker12 g
Vet30 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit24 g
Vezels17 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Gluten
Ei
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten