Pompoen-kikkererwtencurry met limoen aardappel en tomaat
4,0
745 kcal
310 g groente
De milde currypasta van vandaag is aromatisch en goed te combineren met alle soorten peulvruchten, groenten of noten. Dit gerecht bevat onder andere voorgesneden butternutpompoen, ook wel bekend als de flespompoen. Het schillen, uithollen en snijden van de pompoen is al voor je gedaan; lekker makkelijk!

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: De Waog
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 400 g Gesneden pompoen Herkomst: Proef
- 25 g Gele currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 370 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 2 el Bakolie
- 250 ml Water of bouillon
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Was of schil de aardappels en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
- Verwarm olie in een grote pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de aardappels, gesneden pompoen en tomaat toe en roerbak 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak kort mee.
- Schenk het water (of bouillon) en de kokosmelk erbij. Laat afgedekt 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en voeg de laatste 5 minuten toe aan de curry. Breng op smaak met limoensap, (chili)peper en zout.
TIP
Het is ook lekker een paar kikkererwten te bakken, te kruiden en over de curry te strooien. De curry is ook lekker met een beetje sambal voor meer pit.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 146%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq -70%
Water + 9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, 9 maanden, Gezin, Seizoen, Lactosevrij, Variatie, Glutenvrij, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie745 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker11 g
Vet37 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit19 g
Vezels19 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander