Snelle pastasalade met simpele vinaigrette
Nog geen reviews
615 kcal
150 g groente
Vandaag een makkelijke pastasalade die je goed van tevoren kunt maken. Daarnaast kun je lekker variëren met de vinaigrette door verschillende soorten azijn te kiezen. Omdat honing niet past in een vegan leefstijl, gebruiken we ahornsiroop voor een zoete touch in de dressing.
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren pasta Herkomst: Van der Moolen
- 300 g Groenten van het seizoen Herkomst: Bruinsma
- 1 el Ahornsiroop Herkomst: Horizon
- 15 g Zonnebloempitten Herkomst: Horizon
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Azijn
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten al dente. Giet het water af en laat de pasta afkoelen tot lauwwarm.
- Kies groenten uit het groentepakket. Was de groenten en snijd in gelijke stukken. Verhit olie in een bakpan en roerbak de groenten op een hoog vuur. Breng op smaak met specerijen, zout en peper.
- Maak ondertussen een eenvoudige vinaigrette van olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, ahornsiroop, zout en peper.
- Meng de pasta, de groenten en vinaigrette door elkaar en strooi de zonnebloempitten erover.
TIP
Je zou ook een pesto dressing kunnen maken door bladgroenten te pureren, samen met olijfolie, zonnebloempitten, zout en peper. Het is ook lekker om verse kruiden, zoals koriander, aan de salade toe te voegen. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 19%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -79%
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie615 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker5 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten


