Snelle paksoi stir fry met bonenrijst en tatsoi
4,2
673 kcal
280 g groente
Vandaag maken we een lekker, snel en voedzaam gerecht. De rijst wordt gecombineerd met bonen, waardoor het niet alleen heerlijk vult, maar ook extra vezels en eiwitten levert. De paksoi gaan we roerbakken en aftoppen met sesamzaadjes en verse tatsoi.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Witte snelkookrijst Herkomst: IDorganics
- 200 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
- 300 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 tl Gember Herkomst: Befair
- 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
- 15 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Tatsoi Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 2 el Sojasaus
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Spoel ook de mais en de zwarte bonen onder de kraan en verwarm 2 minuten met de rijst mee. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper intussen de knoflook en ui. Rasp de gember. Was de paksoi en snijd in stukken.
- Verhit olie in een wok of bakpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de gember en de witte gedeelte van de paksoi toe en roerbak 3 minuten op een hoog vuur. Bak het groene blad nog enkele minuten mee. Breng op smaak met sojasaus en (chili)peper.
- Serveer de bonenrijst met de paksoi en garneer met sesamzaadjes en verse tatsoi.
TIP
Voor extra smaak kun je de rijst ook koken in bouillon. Daarnaast ook lekker met sesamolie.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 122%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -73%
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Glutenvrij, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie673 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker13 g
Vet22 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels16 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Mais
Sesamzaad
Sojabonen


