Snelle couscous salade met simpele vinaigrette
Nog geen reviews
577 kcal
150 g groente
Vandaag een makkelijke couscous salade die je goed van tevoren kunt maken. Daarnaast kun je lekker variëren met de vinaigrette door verschillende soorten azijn te kiezen
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
- 300 g Groenten van het seizoen Herkomst: Bruinsma
- 1 el Ahornsiroop Herkomst: Horizon
- 15 g Zonnebloempitten Herkomst: Horizon
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Azijn
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Roer los met een vork.
- Kies groenten uit het groentepakket. Was de groenten en snijd in gelijke stukken. Verhit olie in een bakpan en roerbak de groenten op hoog vuur. Breng op smaak met specerijen, zout en peper.
- Maak ondertussen een eenvoudige vinaigrette van olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, ahornsiroop, zout en peper.
- Meng de couscous, de groenten en vinaigrette en strooi de zonnebloempitten erover.
TIP
Je zou ook een pesto dressing kunnen maken door bladgroenten met een staafmixer te pureren, samen met olijfolie, zonnebloempitten, zout en peper. Ook lekker om verse kruiden, zoals koriander, aan de salade toe te voegen. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 19%
Vitaliteit + 34%
CO2 eq -79%
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie577 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker3 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe


