Snelle bulgur schotel met courgette champignons en Parmezaanse kaas
Nog geen reviews
591 kcal
320 g groente
Onze bulgur komt uit Zuid-Oost Turkije, van een boerencoöperatie van 74 biologische boeren. Zij telen en verwerken de bulgur zelf. Ze stomen eerst de hele durum tarwekorrels die ze daarna tussen stenen malen. Dit levert mooie grove bulgur op met een optimale voedingswaarde.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Bulgur Herkomst: DO IT
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
- 250 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 100 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 60 g Parmezaanse kaas Herkomst: Bioverde
- 300 ml Bouillon
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de bulgur in een zeef onder de kraan en kook 8 minuten. Giet het water af, roer een beetje los en zet afgedekt opzij zodat de bulgur verder kan garen.
- Pel en snipper intussen de uien knoflook. Was de courgette en snijd klein. Veeg de champignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Snijd de tomaat in stukjes.
- Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook, courgette en champignons 8-10 minuten op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de stukjes tomaat toe en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de voorgekookte bulgur erdoor en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Verwarm even zodat de kaas een beetje smelt.
TIP
Dit gerecht is koud ook heel lekker, dus ook voor een picknick of lunch is fantastisch! Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 154%
Vitaliteit + 57%
CO2 eq -58%
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Vegetarisch, Lactosevrij, Variatie, 9 maanden, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie591 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker12 g
Vet24 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit27 g
Vezels9 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Melk