Snel gehaktpannetje met roerbakgroenten
Nog geen reviews
698 kcal
220 g groente
Onze volkoren basmatirijst wordt verbouwd in India aan de voet van de Himalaya. Basmatirijst heeft de langste rijstkorrel van alle rijstsoorten en heeft een volle geur en smaak. Alleen het buitenste, onverteerbare kaf is eraf gehaald. Bij volkoren basmatirijst zit het vliesje met veel waardevolle voedingsstoffen er dus nog omheen. Dankzij de minuscuul kleine gaatjes in het rijstkorrelvlies is de rijst redelijk snel gaar zonder verlies van smaak en voedingsstoffen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Kalfsgehakt Herkomst: ecofields
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 400 g Pastagroenten Herkomst: proef
- 2 el Bakolie
- 2 ml Tamari (of sojasaus)
- g Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt met de ui rul. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Was of schil de wortel en snijd klein (of rasp). Bak de roerbakgroenten met de wortel 8-10 minuten met het gehakt mee en breng op smaak met tamari (of sojasaus), zout en (chili)peper.
- Serveer de roerbakschotel met de volkoren basmatirijst.
TIP
Ook erg lekker met pinda's, sambal en chilisaus. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 28%
Groente + 75%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq + 210%
Water + 311%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Gezin, Lactosevrij, Eiwitrijk, Glutenvrij, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie698 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker12 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit31 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Paprika
Rund
Selderij


