Slawraps met rundergehakt mais en kidneybonen

554 kcal
335 g groente

Vandaag eten we gevulde wraps. De koolhydraatrijke tortilla wraps vervangen we voor ijsbergsla. Daardoor bevatten deze slawraps meer groente, minder koolhydraten en minder zout. We vullen de slawraps onder andere met rode kidneybonen, tomaat, maïs en rundergehakt. We maken het gerecht lekker pittig met cajunkruiden.

Slawraps met rundergehakt

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 tl Cajunkruiden Herkomst: het blauwe huis
  • 200 g Kidneybonen Herkomst: La bio idea
  • 200 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
  • 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 100 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 0.5 st IJsbergsla Herkomst: Puur Origine
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Pel de knoflook en pers erbovenuit. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.
  2. Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een zeef. Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen toe aan het gehakt en bak voor 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en verwarm nog eens 3 minuten.
  3. Haal de sla bladen netjes los van de krop. Gebruik 2-3 mooie bladen per persoon. De overgebleven sla kun je klein snijden en door het groentemengsel husselen. Of ernaast serveren als salade.
  4. Vul de slawraps met het gehakt-groentenmengsel.
TIP
Lekker met geraspte kaas en zure room.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente + 166%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq + 11%
water-reduction-score
Water -27%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallenKetogeenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie554 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker14 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit29 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mais
Rund
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten