Slaatje van wortel, bloemkool en appel met haring
Nog geen reviews
539 kcal
275 g groente

Deze week een recept van onze Belgische groentechef Frank Fol: een frisse salade met couscous, bloemkool, wortel, appel en haring. Haring is erg gezond omdat het gezonde (onverzadigde) vetten bevat. Deze vetten verlagen het risico op hart- en vaatziekten. Laat de haring voor gebruik even op kamertemperatuur komen, dan komt het natuurlijke vet los en wordt de vis heerlijk mals.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de volkoren couscous (in een waterkoker). Spoel de couscous in een zeef onder de kraan. Doe daarna in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
- Was de bloemkool, schil de wortel en snijd heel fijn. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein.
- Verhit olie in een bakpan en bak de blaadjes salie in 2-5 minuten op een middelhoog vuur krokant. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
- Meng de couscous met de groenten en appel. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Was de baby leaf, laat goed uitlekken en veerdeel over de borden. Leg hierop de couscoussalade.
- Snijd de haring in stukken en verdeel over de salade. Garneer met de krokant gebakken salie.
TIP
Ook lekker met wat dadels of ander gedroogd fruit.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
- 0.5 st BloemkoolHerkomst: Loverendale
- 100 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st Appel
- 5 g SalieHerkomst: Herbio
- 75 g Baby leafHerkomst: puur nl
- 2 st Haring
- 1 el Olie
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -45%
Groente + 118%
Vitaliteit + 57%
CO2 eq -86%
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Lekker snel, Variatie, Seizoen, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie539 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker16 g
Vet17 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels13 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Vis
Gluten
Tarwe