Rijstnoodles met tofu-pindacrumble met portabella en pinda's
3,7
682 kcal
230 g groente
Gemak in het kwadraat met een knapperig randje. Snelle rijstnoodles met daarbij gebakken paprika en portabella. De rijst noodles zijn gemaakt van rijst en water en volledig glutenvrij. Let op is ze plakken tijdens het koken snel aan elkaar. De tofu-pinda crumble is leuk en niet ingewikkeld, die komt zeker vaker op het menu!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 200 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
- 250 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
- 3 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
- 225 g Rijstnoodles Herkomst: On off spices
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
- 2 el Bakolie
- 2 el Tamari (of sojasaus)
- 2 tl Sambal Oelek
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Veeg de portabella schoon en snijd in repen. Druk het vocht uit de tofu met keukenpapier of een schone theedoek en snijd de tofu in blokjes.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de tofu eerst een paar minuten op een hoog vuur. Zet het vuur zacht en druk de tofu kapot met een vork of stamper. Voeg de knoflook en ui toe en bak samen met de tofu krokant. Breng goed op smaak met sambal en zout. Hak de pinda's grof en schep erdoor.
- Verhit olie in een wok of diepe pan en roerbak de paprika en portabella 2 minuten op een hoog vuur. Blus af met tamari (of sojasaus) en sambal naar smaak.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijstnoodles 2-4 minuten. Giet het water af, laat uitlekken en breng op smaak met limoensap en sojasaus.
- Serveer de rijstnoodles direct met de groenten en tofu-pinda crumble.
TIP
Je kunt natuurlijk ook de tofu "gewoon" in stukjes bakken. 3,7
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 83%
Vitaliteit + 58%
CO2 eq -61%
Water + 20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Lactosevrij, Lekker snel, Vegan, 9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie682 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker8 g
Vet29 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit22 g
Vezels8 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Paprika
Pinda's