Simpele egg fried rice met kimchi met wortel-komkommersalade en pindasaus

829 kcal
250 g groente

Makkelijker dan dit kan het bijna niet. Dit gerecht komt in Azië zo vaak op tafel als bij ons de boterham. Wij doen er stiekem wel een beetje pindasaus bij!

Simpele egg fried rice met kimchi

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
  • 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 3 st Komkommertje Herkomst: Ecopark
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 3 el Pindakaas crunchy Herkomst: Luna e Terra
  • 40 g Mild kimchi Herkomst: Kramer
Zelf toevoegen
  • 2 el Azijn
  • 1 tl Honing
  • 2 el Sojasaus (of ketjap)
  • 1 tl Sambal
  • 2 el Bakolie

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat de rijst afkoelen op een platte schaal.
  2. Schil en rasp de gember. Snijd de komkommertjes in halve maantjes. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de wortel in kleine stukjes. Meng de komkommer, voorgesneden wortel en de helft van de bosui in een kom. Verwarm in een steelpan de azijn, honing (of suiker), sojasaus, de helft van de gember met een scheut water. Schenk dit (heet!) over de groente heen, schep door elkaar en zet apart.
  3. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een wok of brede bakpan en fruit de prei, knoflook, de overgebleven gember en sambal 3-4 minuten aan. Voeg de witte rijst toe en roerbak 2-3 minuten op hoog vuur. Breek de eieren boven de rijst en laat nog 2-3 minuten meebakken, terwijl je soms roert.
  4. Maak de pindasaus door de pindakaas met een beetje water (of melk) in een pannetje te verwarmen en breng al roerend aan de kook. Let op, het hoeft niet te blijven koken. Breng op smaak met sambal en ketjap.
  5. Serveer de egg fried rice met de pindasaus , kimchi en de salade. Maak af met de overgebleven bosui.
TIP
Houd de sambal apart als er kleintjes mee eten. Pro-tip: dit gerecht is het allerlekkerst met rijst van een dag oud.
3,6
Gemiddelde van 16 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 21%
co2-reduction-score
CO2 eq -48%
water-reduction-score
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen9 maandenVegetarischLekker snelVariatieLactosevrijGezinGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie829 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker9 g
Vet46 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit21 g
Vezels9 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Pinda's
Paprika
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten