Shrikhand met mango couilis en noten crunch
Nog geen reviews
736 kcal
0 g groente
24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met een heerlijk fris Indiaas dessert. Shrikhand (spreek uit: shjrikhend) wordt vast een van je favoriete nagerechten! Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Mango Herkomst: Axarquia Tropical
- 0.05 g Saffraan Herkomst: De molukken
- 800 g Griekse yoghurt Herkomst: Weerribben Zuivel
- 100 g Pistachenoten Herkomst: kweker
- 100 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 125 g Poedersuiker Herkomst: YON
- 150 ml Water
- 50 g Kristalsuiker
- 15 ml Halfvolle melk
- 2 tl Kardemompoeder
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd klein. Breng een kleine pan met het water, de suiker en de mango aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde mango coulis en schenk in een bakje.
- Verwarm de melk maar laat niet koken en voeg de saffraan toe totdat deze is opgelost. Laat de saffraan melk afkoelen.
- Doe de Griekse yoghurt in een platte schaal en zet koud. Hak de helft van de noten heel fijn.
- Schep voorzichtig de poedersuiker, kardemompoeder, saffraan melk en de gehakte noten door de Griekse yoghurt.
- Giet het Griekse yoghurt mengsel - afgewisseld met de mango coulis - over in vier hoge glazen. Garneer met de overgebleven noten.
TIP
Ook erg lekker met ander exotisch fruit. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 15%
Groente -100%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq + 137%
Water + 200%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Glutenvrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie736 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker53 g
Vet45 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit21 g
Vezels5 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Melk


