Shoarmavlees met groenten in kokossaus ! Weinig koolhydraten
3,0
546 kcal
350 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de paksoi en snijd in reepjes (houd het witte en groene deel apart).
- Verhit olie in een bakpan en bak het shoarmavlees in circa 4 minuten gaar. Voeg het witte deel van de paksoi, de prei en paprika toe en bak enkele minuten mee.
- Doe de kokosmelk erbij en breng op smaak met kerriepoeder, zout en (chili)peper. Laat alles op een laag vuur circa 10 minuten stoven. Voeg de laatste minuten het groene deel van de paksoi toe.
- Serveer de shoarma met groenten-kokossaus in mooie kommen.
TIP
Houd je van pit? Voeg dan wat sambal toe.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
- 1 st PaksoiHerkomst: Van Brakel
- 200 g VarkensshoarmaHerkomst: Future Food Group
- 200 ml KokosmelkHerkomst: Amaizin
- 2 el Bakolie
- 2 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 2%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 30%
CO2eq+ 18%
Water+ 20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie546 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker12 g
Vet41 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit25 g
Vezels9 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Paprika
Varken