Keto Shakshuka met snijbiet, snijbonen en koriander room ! weinig koolhydraten
3,8
593 kcal
250 g groente
KETOGEEN Shakshuka is een eenpansgerecht uit Noord-Afrika en is op verschillende manieren te bereiden. De eieren worden altijd langzaam gegaard in een pittige saus van tomaat, aangevuld met diverse groenten. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 200 g Snijbiet Herkomst: De Waog
- 200 g Snijbonen Herkomst: Oppedonk
- 1 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 75 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
- 3 el Olie
- 1 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de sjalotten en snijd in partjes. Was de snijbiet, laat goed uitlekken en snijd klein. Was de snijbonen en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit olie in de bakpan (waar een deksel op past!) en fruit de sjalotten 2 minuten op een middelhoog vuur. Doe de rest van de groenten in de pan en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en (chili)peper.
- Maak holtes in de groenten en breek boven iedere holte een ei. Probeer daarbij de dooiers zoveel mogelijk heel te houden. Lukt dat niet, geen nood want de smaak blijft hetzelfde. Strooi de kaas erover. Doe een deksel op de pan en laat het geheel circa 8 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de eieren zijn gestold.
- Verwarm intussen de zure room in een pan op een laag vuur. Snijd de koriander fijn en roer de helft erdoor. Breng op smaak met zout en (chili)peper en druppel over de shaksuka. Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met de overige koriander.
TIP
Je kunt ook een deel van de kaas mee verwarmen met de zure room. Voor wat extra pit kun je wat chilipeper of -olie toevoegen. 3,8
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente + 98%
Vitaliteit + 41%
CO2 eq -36%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie593 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker6 g
Vet47 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit28 g
Vezels8 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Koriander
Ei
Melk


