Shakshuka met knapperig desembrood en gepocheerde eieren

712 kcal
250 g groente

Shakshuka is een eenpansgerecht uit Noord-Afrika en is op verschillende manieren te bereiden. Maar eieren, komijn, ui, tomaten en paprika vormen vrijwel altijd de basis. De eieren worden langzaam gepocheerd in een pittige saus van tomaat, aangevuld met diverse groenten. Het hele gerecht kan in slechts één pan gemaakt worden.

Shakshuka met knapperig desembrood

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Desembolletje Herkomst: Handgemaakt brood
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 250 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het brood kruislings in, besprenkel met olie en bak in circa 8-10 minuten minuten krokant.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika en tomaat toe en bak circa 5 minuten.
  3. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Voeg de tomatenstukjes en kikkererwten toe aan de pan. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en (chili)peper.
  4. Maak holtes in het groentemengsel en breek boven iedere holte een ei. Probeer daarbij de dooiers zoveel mogelijk heel te houden. Lukt dat niet, geen nood want de smaak blijft hetzelfde. Doe een deksel op de pan en laat het ei-groentemengsel circa 10-15 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de eieren zijn gestold.
  5. Snijd de peterselie klein en strooi over de shakshuka samen met limoensap. Het is lekker om stukjes brood in de shakshuka te dippen.
TIP
Je kunt de shakshuka ook bereiden in een vuurvaste pan en deze in de oven laten garen bij het brood. Lekker makkelijk!
4,1
Gemiddelde van 59 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 46%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelVariatie9 maandenLactosevrijVegetarischSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie712 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker21 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit26 g
Vezels17 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Ei
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten