Semifreddo met stroopwafel en stoofpeertjes

641 kcal
0 g groente

Semifreddo is een typisch Italiaans dessert en betekent letterlijk halfbevroren ijs. Eigenlijk is het een luchtige mousse die je bevriest. Semifreddo heeft ongeveer drie uur de tijd nodig om goed op te kunnen stijven en is het lekkerst als deze koud, maar net niet bevroren is.

Semifreddo met stroopwafel

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 6 g Stroopwafel Herkomst: de rit
  • 250 ml Griekse yoghurt Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 200 ml Slagroom Herkomst: Weerribben
  • 200 st Appel & vlierbessensap Herkomst: Schulp
  • 6 st Stoofperen Herkomst: Biofruit
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Kaneel
  • 100 ml Water

Bereiding (180 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Gebruik muffinvormpjes of kleine bakjes. Besmeer de vormpjes met een beetje olie en bekleed de binnenzijde met plasticfolie (dankzij de olie blijft de folie goed plakken).
  2. Bewaar per persoon een halve stroopwafel om later het dessert mee te garneren. Snijd de rest van de stroopwafels heel klein met een scherp mes.
  3. Klop de Griekse yoghurt los met de helft van de stroopwafelkruimels. Mix in een andere kom de slagroom luchtig. Doe de Griekse yoghurt bij de slagroom en spatel alles door elkaar. Proef of je de room zo zoet genoeg vindt (voeg anders wat honing of suiker toe).
  4. Schep het mengsel in de muffinvormpjes, vul de vormpjes voor 3/4 deel. Verdeel de rest van de stroopwafelkruimels erop en klop de bakjes een paar keer op het aanrecht zodat de massa zich goed verdeelt. Dek de vormpjes af met plasticfolie en plaats het voor tenminste 3 uur in de vriezer.
  5. Verwarm het appel-perensap in een steelpan, aangevuld met water of rode wijn (2:1) en de kaneel. Schil de stoofperen en laat het steeltje zitten. Doe de peren in het sap en laat ze afgedekt zachtjes koken. Draai de peertjes tussentijds zodat ze rondom mooi kleuren. De peertjes moeten ongeveer 1 uur stoven voor een optimaal resultaat. Test de gaarheid door met een vork erin te prikken. Haal de peertjes uit de pan en kook het kookvocht in, tot een kwart van het totaal.
  6. Haal de semifreddo voorzichtig uit de vormpjes en plaats ze omgekeerd op een dessertbordje om langzaam te ontdooien. Zet ze niet te warm en houd ze in de gaten.
  7. Vlak voor het serveren verwarm je de appel-perensaus. Plaats een stoofpeertje naast de semifreddo. Snijd een aantal stroken van de overgebleven stroopwafels en garneer het dessert ermee. Lekker met de warme saus.
TIP
Garneer het gerecht eventueel met chocoladerasp of chocoladekrullen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijkSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie641 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker42 g
Vet37 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit7 g
Vezels5 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Tarwe
Gluten

Vergelijkbare recepten