Heekfilet met gepofte tomaat, prei en appelmunt zoete aardappels en yoghurtdip
4,2
621 kcal
390 g groente
Knoflook is een van de meest gebruikte smaakmakers in de keuken. Het is er vooral om andere smaken te ondersteunen. Wist je dat een knoflooksmaak niet in je mond maar in je maag en darmen ontstaan? Verse peterselie eten kan weer zorgen voor een frisse(re) mond. Appelmunt is een muntsoort die bekend staat om zijn fris-fruitige smaak, vergelijkbaar met appel.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 250 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
- 100 ml Volle roeryoghurt Herkomst: Pur Natur
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Verse appelmunt Herkomst: Herbio
- 1 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 el Meel
- 30 g Meel
- 1 el Mayonaise
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Was of schil de zoete bataat en snijd in frieten. Snijd de prei in stukken van 2 cm en spoel goed af onder de kraan. Was de tomaat en halveer deze. Leg alles op de de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Rooster in 25 minuten bruin en gaar.
- Wentel de heekfilet door het meel. Verhit olie in een bakpan en bak de vis gaar op een middelhoog vuur. Keer halverwege om.
- Maak intussen een sausje van de yoghurt, mayonaise, kleingesneden colakruid en pers de knoflook erboven uit. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gebakken heekfilet met de geroosterde groenten. Heerlijk met de knoflooksaus.
TIP
De knoflooksaus is ook erg lekker met citroen.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 210%
Vitaliteit + 61%
CO2 eq -66%
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, 9 maanden, Gezin, Afvallen, Eiwitrijk, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie621 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker24 g
Vet23 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Vis
Lactose
Melk


