Scandinavische champignon stoofpot met purple kers
4,2
726 kcal
250 g groente
Deze stoofpot, ook wel 'soppstuing' genoemd, komt uit het hoge noorden. Het is precies wat je wilt op een stralende herfstdag. Én, in tegenstelling tot de meeste stoofpotten, is deze soppstuing in 25 minuten klaar. Dit word je nieuwe favoriet. Onze biologische kiemen worden geleverd door Coppert Cress.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 300 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 200 g Doperwten Herkomst: Your Organic Nature
- 0.5 st Verse tijm Herkomst: Herbio
- 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 bakje Purple kers Herkomst: koppert cress
- 200 ml Bouillon
- 1 el Bloem
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de champignons mee op een middelhoog vuur. Bestrooi met de bloem en bak even mee. Voeg de bouillon en de crème fraîche toe, roer goed tot een sausje en laat zachtjes pruttelen. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en verwarm mee. Ris de tijm van de takjes en strooi over de saus, kruid verder met zout en peper.
- Hak de hazelnoten grof. Verhit olie in een droge bakpan en rooster de hazelnoten lichtbruin.
- Serveer de rijst met de champignon roomsaus en strooi de hazelnoten erover. Werk af met purple kers.
TIP
Je kunt een deel van de bouillon ook vervangen door witte wijn.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 98%
Vitaliteit + 44%
CO2 eq -40%
Water -3%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden, Variatie, Glutenvrij, Lekker snel, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie726 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker6 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Noten
Melk