Savooiekool-pastinaak gratin met rundergehakt
Nog geen reviews
615 kcal
430 g groente
Savooiekool (of groene kool) zit boordevol vitamine K en vitamine C. Verder bevat kool ook veel foliumzuur en vitamine A. Naast het feit dat savooiekool gezond is, heeft kool ook een genezende werking. Van oudsher worden koolbladeren op wonden gelegd. Het blad zou het genezingsproces van de (schaaf)wond, schram of blauwe plek kunnen versnellen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
- 0.5 st Savooiekool Herkomst: Waog
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Breng een pan met water aan de kook. Schil de wortelpeterselie, snijd in stukken en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
- Was de bladeren van de savooiekool onder de kraan, laat heel goed uitlekken en snijd klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
- Verhit olie een ruime bakpan en fruit de ui 2 met het rundergehakt rul. Voeg dan de savooiekool toe en bak al omscheppend totdat de kool slinkt. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de savooiekool in een ovenschaal.
- Stamp de wortelpeterselie (eventueel met een beetje kookvocht) tot een puree. Schep de puree op het gehakt-savooiekoolmengsel en strooi de geraspte kaas erover. Plaats de ovenschotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas smelt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een knapperige korst.
TIP
Het is ook erg lekker om champignons met de kool mee te bakken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente + 241%
Vitaliteit + 27%
CO2 eq + 24%
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie615 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker13 g
Vet40 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit40 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Rund


