Groene kool-pastinaak gratin met oude kaas en rundergehakt

749 kcal
400 g groente

Het is buiten koud en guur. Dan wil je dit eten! Een heerlijke gratin uit de oven met rundergehakt en oude kaas. Het duurt iets langer om dit gerecht op tafel te zetten, maar de oven doet het meeste werk.

Groene kool-pastinaak gratin

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 200 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 0.5 st Groene kool Herkomst: Waog
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
  • 2 tl Gehaktkruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 75 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de aardappels en schil de pastinaak. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  3. Verwijder de bladeren van de groene kool en was onder de kraan. Laat goed uitlekken en snijd klein. Pel en snipper de ui.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met het gehakt en de gehaktkruiden rul. Doe de groene kool erbij en bak al omscheppend totdat de kool slinkt. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper. Schep het geheel daarna in een ovenschaal.
  5. Stamp de aardappels en pastinaak samen met wat kookvocht (of melk) tot een puree. Schep de puree op de groene kool en strooi de geraspte kaas erover. Plaats de schotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas smelt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een knapperig korstje.
TIP
Hou je van pit? Voeg dan wat sambal toe aan de kool-gehaktmix.
4,5
Gemiddelde van 10 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente + 217%
vita-score
Vitaliteit + 33%
co2-reduction-score
CO2 eq -3%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen9 maandenSpecialsLactosevrijEiwitrijkGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie749 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker22 g
Vet31 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit40 g
Vezels21 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Melk
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten