Saucijzen met geroosterde pompoen en pittige aardappelsalade
Nog geen reviews
780 kcal
400 g groente
Heerlijk ... het is weer het seizoen van de pompoenen! De pompoen is een vruchtgroente en komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Onze biologische pompoenen worden geleverd door tuinderij de Waog in het Limburgse Neer. Pompoen bevat de vitaminen C en E en mineralen ijzer en calcium. Ook vind je veel betacarotenen in pompoen, wat goed is voor je ogen en huid. Ze zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook heel veelzijdig qua bereiding. Vandaag roosteren we de pompoen in de oven.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Oranje pompoen Herkomst: overesch
- 1 st Knoflook bol Herkomst: udea
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: waog
- 200 g Kalfssaucijzen Herkomst: ecofields 200 g
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 3 el Olie
- 1 st Honing
- 1 el Appelazijn
- 1 g Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de pompoen, snijd doormidden, verwijder de pitten en draden en snijd in dunne plakken. Leg de plakken naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, de helft van de honing, zout en peper. Rooster de pompoen 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de aardappels en zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappels en zoete aardappel in 15-20 minuten gaar, giet het water af en zet opzij.
- Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de saucijzen in 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de rode peper, snijd doormidden, verwijder de zaadjes en snijd heel fijn. Roer de appelazijn, de mosterd, de overgebleven honing en de olie in een schaal. Voeg de voorgekookte aardappels, zoete aardappel, ui en rode peper toe. Hussel door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kalfssaucijzen met de geroosterde pompoen en de aardappelsalade.
TIP
Gooi de pompoenpitten niet weg maar rooster ze en strooi over de aardappelsalade. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -10%
Groente + 217%
Vitaliteit + 21%
CO2 eq + 53%
Water -37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, 9 maanden, Lactosevrij, Eiwitrijk, Variatie, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie780 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker26 g
Vet33 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Mosterd
Lam
Koriander
Rund


