Russische aardappelsalade met augurk en gekookte eieren
Nog geen reviews
641 kcal
260 g groente

Een Russische salade is een goed vullende salade met eieren, groenten, aardappel, vlees en mayonaise. Onze variant is zonder vlees, maar lekker fris door de augurken en knapperige sla! Super simpel, snel en hartstikke lekker. Augurken zijn lekkere frisse smaakmakers. Het zijn kleine komkommertjes, met het verschil dat een augurk rauw niet lekker is. Daarom worden augurken ingelegd in azijn met kruiden.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de aardappels, snijd in kleine blokjes en kook in 15 minuten gaar. Kook de eieren de laatste 10 minuten met de aardappels mee. Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan en zet opzij. Giet het water af en laat de aardappels wat afkoelen.
- Pel en snipper de ui heel fijn. Was de ijsbergsla, laat goed uitlekken en snijd klein. Snijd de augurken in plakjes. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan.
- Meng de aardappels met de sla, ui, augurken en de doperwten. Voeg de mayonaise en mosterd toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de salade op een mooie schaal. Pel de eieren, snijd in kwarten of in plakjes en leg op de salade.
TIP
Ook erg lekker met komkommer of kleingesneden wortel.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
- 4 st EiHerkomst: 't paradijs
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st IJsbergslaHerkomst: Puur Origine
- 175 st AugurkHerkomst: Your Organic Nature
- 350 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
- 4 el Mayonaise
- 2 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 106%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq -37%
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Lactosevrij, Eiwitrijk, Vegetarisch, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie641 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker12 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mosterd
Ei