Roze stamppot met appel pijnboompitjes en een kipgehaktbal
4,1
739 kcal
250 g groente
Al eens bietjes in een stamppot geprobeerd? Ze geven de stamppot een licht-zoete smaak en een prachtige roze kleur. Onze bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. Ze zijn al voor je gekookt (in het eigen sap) en zijn daardoor direct te gebruiken. Lekker makkelijk!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
- 200 g Kipgehakt Herkomst: Kemper Kip
- 500 g Gekookte bieten Herkomst: Puur NL
- 0.5 st Appel
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
- 2 el Bakolie (of boter)
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar.
- Vorm intussen met je handen de kipgehaktballen (1 grote of 2 kleintjes per persoon). Verwarm olie in een braadpan en bak de gehaktballen op een middelhoog vuur bruin en gaar in circa 15 minuten. Schud de pan regelmatig en voeg eventueel een scheutje water toe.
- Snijd de rode bieten kleiner en voeg halverwege toe aan de pan met aardappels. Verwarm mee, giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op. Stamp de aardappels met de rode bieten tot een mooie roze stamppot. Voeg eventueel een scheutje kookvocht (en een klontje boter) toe voor een smeuïg resultaat.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Schep de kleingesneden appel door de stamppot en breng eventueel verder op smaak met azijn, zout en peper. Zet afgedekt even opzij.
- Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin. Snijd de peterselie klein. Serveer de stamppot met de kipgehaktballen en garneer met de peterselie en pijnboompitten.
TIP
Voeg wat paneermeel toe aan het kipgehakt om het wat steviger te maken. Je kunt de appel ook in plakken snijden en bakken met wat boter en kaneel.4,1
Meet hoe goed je eet
True price + 33%
Groente + 98%
Vitaliteit + 14%
CO2 eq + 355%
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Glutenvrij, Variatie, Lactosevrij, 9 maanden, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie739 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker19 g
Vet31 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit31 g
Vezels14 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Kip