Smeuige risotto met oude kaas oventomaatjes, courgette en champignons
4,4
735 kcal
390 g groente

Risotto is een rijstgerecht uit het Noorden van Italië. Risottorijst is de verzamelnaam van verschillende rijstsoorten, zoals Arborio, Roma, Baldo en Carnaroli. Alle soorten zijn licht klevend en de korrels zijn groot en rond. De rijstkorrels kunnen meer dan vier maal hun gewicht in vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 160 ºC. Was de cherrytomaatjes, halveer ze en leg ze in een ovenschaal met het snijvlak naar boven. Strooi de Italiaanse kruiden erover en besprenkel met olijfolie. Rooster de tomaatjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze rimpelig zijn en vocht afgeven.
- Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de courgette en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie (en of boter) in een braadpan met een dikke bodem en bak de courgette, ui en knoflook gedurende 3-4 minuten. Voeg de champignons toe en bak mee. Schep 3/4 van de groente uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten in de braadpan van de groente. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. Vergeet niet af en toe te roeren. Voeg op het laatst de kaas toe en laat even smelten zodat de risotto lekker smeuïg wordt.
- Verwarm de groenten nog even mee met de risotto. Serveer de risotto met daarop de oventomaatjes. Maak af met de basilicum.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de tomaatjes ook in een pan met olie rimpelig bakken.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
- 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st CourgetteHerkomst: Lukassen
- 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
- 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
- 75 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
- 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 3 el Olijfolie
- 500 ml Bouillon
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 210%
Vitaliteit + 56%
CO2 eq -43%
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Gezin, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie735 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker16 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Paprika