Romige risotto bianco met kerrie-kipdrumsticks

738 kcal
250 g groente

Risotto bianco staat voor witte risotto en wordt lekker romig gemaakt door bijvoorbeeld mascarpone of crème fraîche. We voegen heerlijke bloemkoolroosjes en venkel toe voor een fijne voorjaarsmaaltijd. Erbij: knapperige citroen-kipdrumsticks met kerrie!

Romige risotto bianco

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 200 g Bloemkoolroosjes Herkomst: Snijderij
  • 1 st Venkel Herkomst: Peeters
  • 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
  • 65 ml Boeren crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 240 g Kipdrumsticks Herkomst: Kemper Kip
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 1 tl Tijm
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Verwijder de harde onderkant van de venkel (bewaar het loof!) en snijd de venkel in stukjes. Snijd eventuele grote bloemkoolroosjes fijner.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui, knoflook, bloemkool en venkel 2-3 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt 25-30 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. Maak de risotto smeuïg met de crème fraiche. Maak op smaak met zout, peper, tijm en eventueel een beetje balsamico-azijn.
  3. Strooi intussen de citroen-kerriepoeder over de kipdrumsticks en wrijf deze goed in. Verhit olie in een bakpan en bak de kipdrumsticks aan alle kanten krokant. Temper daarna het vuur en laat de kip afgedekt gaar worden zolang je bezig bent met de risotto.
  4. Verdeel de risotto over de borden samen met het loof van de venkel. Serveer met de kipdrumsticks.
TIP
Je kunt altijd de groente apart roosteren of bakken voor meer bite in je gerecht.
3,9
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 33%
co2-reduction-score
CO2 eq -40%
water-reduction-score
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenGezinEiwitrijkGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie738 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker9 g
Vet35 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit33 g
Vezels8 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Kip
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten