Romige pompoensoep met brood en verse dropkruid
4,1
637 kcal
300 g groente
Er bestaan wel honderden soorten pompoenen, maar niet alle soorten zijn eetbaar. We maken het vandaag helemaal makkelijk door de pompoen al gesneden te leveren. Dat is helemaal snel klaar! Weetje: Dropkruid ruikt naar drop, maar smaakt naar anijs!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Woudbollen Herkomst: Van Der Westen
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 200 g Aardappels (kruimig) Herkomst: de Eerste
- 200 g Wortel Herkomst: Greenorganics
- 400 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
- 100 ml Soja cuisine Herkomst: Lima
- 0.5 st Verse dropkruid Herkomst: Herbio
- 700 ml Bouillon
- 2 el Olie
- 1 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en zorg dat de oven goed heet is. Bak het brood 6-8 minuten in de voorverwarmde oven of verwarm het brood in plakjes in je broodrooster.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de aardappels en wortel en snijd klein. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aardappel, wortel en pompoen toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met kerriepoeder. Schenk de bouillon in de pan en kook alles in circa 15 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de soja cuisine erbij en mix alles nog een keer goed door. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe als je de soep te stevig vindt.
- Hak het dropkruid grof en strooi over de soep. Lekker met het knapperige brood.
TIP
Voeg een beetje komijn of chilipeper toe als je van extra pittigheid houdt. 4,1
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 138%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq -92%
Water -91%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Gezin, Vegan, Seizoen, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie637 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker13 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels16 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Sojabonen
Sesamzaad
Gluten