Romige groentensoep met knapperige zwarte bonen en zelfgemaakte roggebroodcroutons

522 kcal
150 g groente

Een romige groentesoep is super makkelijk om te maken, en heerlijk van smaak. Perfect en verwarmend op een gure dag. Je kunt de soep pureren, of de groenten heel laten voor meer bite. Varieer met verschillende groenten voor de afwisseling.

Romige groentensoep met knapperige zwarte bonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 ml Groentebouillon Herkomst: Customer
  • 300 g Groenten van het seizoen Herkomst: Biosonn
  • 200 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
  • 3 st Volkoren roggebrood Herkomst: Your Organic Nature
  • 125 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Kies groenten van het seizoen (uit het groentepakket). Was of schil de groenten en snijd in kleine stukken. Verhit olie in een soeppan en bak de groenten een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper (en andere specerijen die jij lekker vindt). Schenk de bouillon erbij en kook afgedekt 15-20 minuten op een middelhoog vuur of totdat de groenten zacht zijn.
  2. Spoel ondertussen de zwarte bonen in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de zwarte bonen op een laag vuur krokant in 15 minuten. Breng op smaak met de specerijen, zout en (chili)peper. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  3. Voor de roggebroodcroutons, snijd je het roggebrood in kleine stukken. Verhit olie in de pan van de zwarte bonen en bak het roggebrood knapperig, breng op smaak met kruiden zoals knoflook, paprika, chilipeper en zout. Het is ook lekker om wat edelgistvlokken over de croutons te strooien voor een 'kazige' smaak.
  4. Snijd of verkruimel de tofu in stukken en verwarm met de groenten mee. Pureer de soep met een staafmixer, dankzij de tofu wordt de soep lekker romig. Proef en breng eventueel verder op smaak met specerijen. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe als je de soep te stevig vindt.
  5. Schenk de soep in kommen en verdeel de zelfgemaakte croutons en zwarte bonen erover.
TIP
Gebruik voor de afwisseling andere soorten bonen of erwten, zoals kikkererwten en boterbonen. Het is ook lekker om zelf een pittige chili-olie te maken. Doe chilivlokken in een kommetje, verwarm de olijfolie en schenk dit over de chilivlokken. Roer goed door elkaar en druppel over de soep voor wat extra pit. Je kunt het roggebrood ook naast de soep serveren.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -46%
vegetablecounter
Groente + 19%
vita-score
Vitaliteit + 73%
co2-reduction-score
CO2 eq -83%
water-reduction-score
Water -32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie522 kcal
Koolhydraten50 g
Suiker11 g
Vet29 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels19 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Sojabonen
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten