Romige feta dip met hazelnoot en verveine ! Weinig koolhydraten

528 kcal
250 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Dit gerecht is heerlijk als avondmaaltijd, maar probeer een variant ook eens uit op een buffet of bij de borrel. Je zult zien dat veel mensen volop genieten van de romige feta dip in combinatie met de knapperige groente. De verveine is de kers op de top.

Romige feta dip met hazelnoot en verveine

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 150 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
  • 0.5 st Verse citroenverveine Herkomst: Herbio
  • 200 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
  • 75 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 100 ml Volle roeryoghurt Herkomst: Pur Natur
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder (gerookt)
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de courgette in blokjes. Was en halveer de tomaatjes. Pluk de verveineblaadjes. Spoel de witte bonen af en laat uitlekken.
  2. Verwarm olie in een bakpan en bak eerst de ui 4-5 minuten. Voeg de courgette, knoflook en tomaatjes toe en bak nog eens 3-4 minuten. Voeg de laatste minuut de witte bonen toe en schep alles goed door elkaar.
  3. Prak intussen de feta en meng deze met de yoghurt. Klop met een mixer of met een garde goed door elkaar, zo krijg je een zachte, romige saus. Maak op smaak met paprikapoeder (gerookt), peper en zout.
  4. Verdeel de whipped feta dip over de borden en verdeel de groente en verveine erover. Serveer met gehakte hazelnootjes.
TIP
Heb je nog groente over? Dan kan je het ook heerlijk als lunch eten de volgende dag.
4,3
Gemiddelde van 32 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -44%
water-reduction-score
Water -4%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie528 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker15 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit19 g
Vezels10 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Noten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten