Romanesco met dragon-kaassaus en gebakken champignonrijst

660 kcal
350 g groente

Deze groene sprookjesachtige torentjesbloemkool bestaat van dichtbij uit allemaal kleine romanescootjes. Fractals worden deze groeipatronen in de natuur genoemd. De romanesco kookt snel gaar, heeft een stevige structuur en een zachte koolsmaak. Vandaag combineren we romanesco met een lekkere dragon-kaassaus en gebakken champignonrijst.

Romanesco met dragon-kaassaus

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 1 st Romanesco Herkomst: Vivafresh
  • 150 ml Melk Herkomst: Weerribben
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse dragon Herkomst: Herbio
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
Zelf toevoegen
  • 10 g Boter
  • 10 g Meel
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook 25 minuten. Giet daarna het water af en laat afkoelen op een plat bord.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren van de romanesco, spoel onder de kraan en kook de romanesco in zijn geheel gaar in 10-15 minuten. Giet vervolgens het water af.
  3. Smelt de boter in een steelpan. Roer het meel erdoor en laat al roerend op een laag vuur garen. Schenk de melk erbij en breng zachtjes aan de kook. Blijf roeren en kook ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de geraspte kaas toe, pel de knoflook en pers erboven uit. Blijf net zo lang roeren totdat de kaas gesmolten is en je een gladde, schenkbare saus hebt. Voeg eventueel extra melk (of groente kookvocht) toe. Hak de dragon en voeg toe naar smaak samen met zout en peper.
  4. Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de ui en champignons op een middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak op een middelhoog vuur mee. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Plaats de romanesco op een mooi bord en schenk de kaassaus erover. Serveer de gebakken champignonrijst erbij. Je kunt de romanesco torentjes aan tafel afbreken of afsnijden (leuk voor de kids!).
TIP
Je kunt de romanesco ook klein snijden in roosjes, dan kun je de kooktijd halveren.
4,0
Gemiddelde van 32 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 64%
co2-reduction-score
CO2 eq -3%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenSeizoenEiwitrijk9 maandenGezinVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie660 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker8 g
Vet27 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Gluten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten