Rollade in tomatensaus met orzo en regenboogpeen

588 kcal
230 g groente

Vandaag op het menu een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen in Italië gebruikt maar in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het vaak in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met groenten of met een saus. Vandaag eten we de orzo met rollade in tomatensaus en regenboogpeen.

Rollade in tomatensaus met orzo

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Orzo Herkomst: YON
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 400 g Regenboogpeen Herkomst: de Eerste
  • 400 g Tomatenstukjes Herkomst: La Bio Idea
  • 150 g Voorgegaarde rollade Herkomst: eco fields
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de orzo in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de regenboogpeen en snijd in dunne plakjes.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de regenboogpeen toe en bak afgedekt in 10 minuten beetgaar op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Snijd de voorgegaarde rollade in reepjes en verwarm mee in de tomatensaus. Laat zachtjes doorwarmen.
  5. Serveer de orzo met de regenboogpeen en de rollade in tomatensaus.
TIP
Ook lekker met geroosterde pijnboompitjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVariatieEiwitrijkAfvallenLactosevrijLekker snelGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie588 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker17 g
Vet16 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels11 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Mosterd
Rund
Koriander
Gluten

Vergelijkbare recepten