Roerbak met spruitjes en gehaktballetjes ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
546 kcal
550 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Wist je dat spruitjes die nachtvorst hebben meegemaakt vaak zoeter zijn van smaak? Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Zoals in dit gerecht, een makkelijk gerecht met heerlijke wortelpeterselie, champignons en spruitjes. On top: gehaktballetjes! Lekker!

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Spruitjes Herkomst: biosonn
- 500 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
- 200 g Gehakt H-O-H Herkomst: Future Food Group
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Champignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote exemplaren eventueel doormidden. Schil de wortelpeterselie en snijd in plakjes of blokjes.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes en wortelpeterselie 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
- Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de gehaktballetjes op een middelhoog vuur in 3 minuten rondom bruin.
- Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd de grote exemplaren doormidden. Roerbak de ui en champignons met de gehaktballetjes mee.
- Doe de voorgekookte spruitjes en wortelpeterselie erbij en bak nog 5 minuten. Schud de pan regelmatig en voeg eventueel een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer alles op een mooie ruime schaal.
TIP
Lekker met een snuf nootmuskaat. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente + 337%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq + 52%
Water -27%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie546 kcal
Koolhydraten23 g
Suiker8 g
Vet35 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit32 g
Vezels15 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Rund
Varken