Rode rijst met kastanjechampignons heekfilet en Légumaise
4,3
784 kcal
200 g groente
Van nature groeit Rosso selvaggio (vrij vertaald: wild rood) in kleigrond. De volkoren robijnrode rijst wordt slechts op beperkte schaal geteeld en is relatief zeldzaam. Rode rijst heeft een unieke textuur, is van binnen wit en is fris en licht zoet van smaak en past daardoor als bijgerecht in het bijzonder bij vis, schaal- en schelpdieren.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Rode rijst Herkomst: Do-it
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 250 g Tuinbonen Herkomst: Luna e Terra
- 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
- 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Verse kervel Herkomst: Herbio
- 150 g Légumaise Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 2 el (Koolzaad)olie
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Verwarm olie (of boter) in een pan. Veeg de champignons schoon, snijd in stukken en stoof ze aan. Laat de tuinbonen uitlekken en verwarm ze enkele minuten mee.
- Breng de heekfilet op smaak met peper en zout en bak in 5 minuten gaar aan beide kanten.
- Hak de hazelnoten en de kervel grof. Meng de gekookte rijst met de champignons, tuinbonen, hazelnoten en kervel.
- Lepel wat Légumaise op de borden en schep de rijst en heekfilet erop. Besprenkel met (koolzaad)olie en breng op smaak met zout en peper.
TIP
Graag een zoete touch? Meng wat cranberries door de rijst. 4,3
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 59%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -39%
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Glutenvrij, Eiwitrijk, Lactosevrij, Variatie, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie784 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker7 g
Vet38 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit32 g
Vezels11 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Paprika
Selderij
Vis
Peulvruchten
Noten


