Rode linzen spaghetti met spinazie-avocadoroomsaus
3,6
730 kcal
270 g groente
Vandaag op het menu een hele bijzondere spaghetti. Namelijk voor 100% gemaakt van rode linzen. En dat maakt hem niet alleen bijzonder lekker, maar ook volledig glutenvrij! Dat brengt nog eens kleur op je bord. Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 180 g Rode linzen spaghetti Herkomst: Your Organic Nature
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 300 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Avocado Herkomst: Befair
- 0.5 st Citroen, sap Herkomst: Campisi
- 1 el Olijfolie
- 1 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de rode linzen spaghetti in circa 12 minuten gaar. Giet het water af (bewaar wat kookvocht) en besprenkel met olijfolie.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein.
- Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui 5 minuten. Doe de spinazie en crème fraîche erbij en laat de spinazie slinken. Pureer de spinazie en voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe voor een gladde saus. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met zout en peper.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd klein. Besprenkel met citroensap en kruid met tijm, peper en zout.
- Verdeel de rode linzen spaghetti met een flinke schep spinazie-roomsaus over de borden. Verdeel de avocado er over en besprenkel eventueel met nog olijfolie extra vierge.
TIP
Je kunt de ui ook apart bakken in plaats van mee pureren door de saus. Houd wat spinazie apart en serveer het als een salade erbij.3,6
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 114%
Vitaliteit + 59%
CO2 eq -71%
Water + 45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, Lekker snel, 9 maanden, Vegetarisch, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie730 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker7 g
Vet40 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit32 g
Vezels14 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Melk
Lactose


