Rode linzen spaghetti met raapjes á la crème en pijnboompitten

733 kcal
270 g groente

Vandaag een hele bijzondere spaghetti op het menu, gemaakt van 100% rode linzen. En dat maakt hem niet alleen bijzonder lekker, maar ook volledig glutenvrij. Een hele fijne basis voor een warm pasta gerecht. En het brengt ook nog eens kleur op je bord!

Rode linzen spaghetti met raapjes á la crème

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Rode linzen spaghetti Herkomst: Your Organic Nature
  • 25 g Pijnboompitten Herkomst: IDorganics
  • 3 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 400 g Raapjes Herkomst: de Lepelaar
  • 100 g Kruiden roomkaas Herkomst: Öma
  • 0.5 st Verse bieslook Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en besprenkel met een beetje olijfolie.
  2. Rooster intussen de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan. Schep uit de pan en leg opzij.
  3. Pel de sjalot en snijd in partjes. Schil de raapjes en snijd in blokjes. Verhit olie in dezelfde bakpan en fruit de sjalotten enkele minuten. Voeg de raapjes toe en bak tot ze heel lichtbruin kleuren. Doe er een klein scheutje water bij en laat afgedekt 10 minuten stoven.
  4. Voeg de roomkaas toe en roer tot je een mooie saus krijgt (doe eventueel een scheutje water erbij). Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de rode linzen spaghetti met erop een flinke schep raapjes á la crème. Werk af met de pijnboompitten en kleingesneden bieslook.
TIP
Raapjes zijn rauw ook heel erg lekker knapperig. Dus bewaar er een deel en strooi dat rauw over het gerecht.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 60%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLekker snelGezinEiwitrijkVegetarisch9 maandenSeizoenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie733 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker9 g
Vet39 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit31 g
Vezels14 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Mais
Noten
Selderij
Lactose
Peulvruchten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten