Rode kool met warme appel aardappelpuree en rundergehakt

809 kcal
250 g groente

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool komt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij het koken citroensap of azijn aan het water wordt toegevoegd.

Rode kool met warme appel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 st Zilte aardappelen Herkomst: Waddengebied
  • 2 st Appel
  • 300 g Rode kool, gesneden Herkomst: de Lepelaar
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Socrates
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
  • 2 tl Gehaktkruiden Herkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 2 el Citroensap of azijn
  • 2 el Bakolie
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd klein. Kook in 15-20 minuten gaar en giet het water af (vang wat kookvocht op). Stamp de aardappels met een beetje kookvocht en breng op smaak met zout en peper.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de ene helft in plakjes en de andere helft in kleine stukken.
  3. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de rode kool 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de appelstukjes, een scheutje water en azijn toe en laat afgedekt 15 minuten zachtjes stoven.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm een droge bakpan en bak het gehakt met de ui en knoflook rul en gaar. Breng op smaak met zout en peper en gehaktkruiden.
  5. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de appelplakken aan weerszijden bruin. Breng op smaak met kaneelpoeder. Serveer de aardappelpuree met de rode kool en het gehakt en leg de appelplakken erop.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Maak dan een gladde aardappelpuree en serveer de rode kool en een gehaktbal ernaast.
3,7
Gemiddelde van 27 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 56%
co2-reduction-score
CO2 eq + 1%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinGlutenvrijVariatieLactosevrijEiwitrijk9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie809 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker30 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit30 g
Vezels18 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten