Rode bietensoep met linzen tapenade ! Weinig koolhydraten
5,0
592 kcal
300 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Rode bieten zijn niet alleen erg lekker, ze bevatten een aantal goede voedingstoffen die ons lichaam helpt gezond te blijven. De mooie rode kleur dankt de rode biet aan twee van nature aanwezige stofjes: betanine en vulgaxantine. De biologische rode bieten die wij vandaag gebruiken zijn vooraf gekookt en in eigen sap vacuum getrokken. Er wordt verder niets aan toegevoegd.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 250 g Gekookte bieten Herkomst: Biobrass
- 200 g Linzen Herkomst: Machandel
- 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
- 5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 400 ml Bouillon
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de bieten klein.
- Doe de wortel, tomaat en bieten bij de bouillon en kook 15 minuten op een middelhoog vuur totdat de wortels zacht zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep (voeg eventueel extra water of bouillon toe als je de soep te dik vindt). Breng op smaak met zout en peper.
- Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Was de bosui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de dille fijn. Meng de linzen met de bosui, dille en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het spek klein en bak krokant in een droge bakpan. Klop de crème fraîche los met een beetje olijfolie.
- Druppel de crème fraîche over de rode bietensoep en garneer met de linzentapenade en het krokante spek.
TIP
Je kunt de bosui en de linzen ook kort opbakken als je dat lekkerder vindt.5,0
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente + 138%
Vitaliteit + 12%
CO2 eq -68%
Water + 64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie592 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker13 g
Vet43 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit18 g
Vezels12 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Melk
Varken


