Roasted red pepper pasta met basilicum en pittige tuinkers
3,4
622 kcal
29 g groente

Deze pasta met een heerlijke, creamy saus van gegrilde paprika is eens wat anders dan je standaard tomatensaus. Daarnaast is dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? Paprika's behoren tot de vruchtgroente, net als tomaten, komkommers en aubergines.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in ringen. Was de paprika en snijd klein. Verhit olie in een grillpan (of een normale bakpan) en grill de paprika's en ui op een hoog vuur tot ze een beetje blakeren. Keer regelmatig. Verwijder eventueel zwarte velletjes met een mes.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar, bewaar een kopje kookvocht en giet het water af.
- Pel de knoflook. Doe de knoflook samen met de gegrilde paprika, ui, de helft van de basilicum, crème fraîche en cashewnoten in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix tot een glad geheel. Voeg eventueel wat pasta kookvocht toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de saus door de pasta en garneer met de overgebleven basilicum en tuinkers.
TIP
Je kunt ook een deel van de gegrilde paprika klein snijden en door de pasta scheppen. Hou je van pit? Voeg dan chilivlokken toe aan de saus. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g Witte pastaHerkomst: Stegeman
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 60 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
- 0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover Fresh
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente -77%
Vitaliteit + 53%
CO2 eq -62%
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie622 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker15 g
Vet18 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Paprika
Melk
Tarwe
Noten