Roasted red pepper pasta met basilicum en pittige tuinkers
4,0
710 kcal
290 g groente
Deze pasta met een heerlijke, creamy saus van gegrilde paprika is eens wat anders dan je standaard tomatensaus. Daarnaast is dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? Paprika's behoren tot de vruchtgroente, net als tomaten, komkommers en aubergines.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 150 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 170 g Volkoren pasta Herkomst: Van der Moolen
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 60 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 bakje Tuinkers Herkomst: Discover Fresh
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en knoflook en snijd in stukjes. Was de paprika en tomaat en snijd in stukken. Verhit olie in een grillpan (of een normale bakpan) en grill alle groente op een hoog vuur tot ze een beetje blakeren. Keer regelmatig. Voeg vervolgens een scheut water toe en laat 8 minuten zachtjes stoven.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar, bewaar een kopje kookvocht en giet het water af.
- Schep alle groente samen met de helft van de basilicum en crème fraîche in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix tot een glad geheel. Voeg eventueel wat pasta kookvocht toe, proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Schep de saus door de pasta en garneer met de overgebleven basilicum en tuinkers. Bovenop: cashewnootjes.
TIP
Je kunt ook een deel van de gegrilde paprika klein snijden en door de pasta scheppen. Hou je van pit? Voeg dan chilivlokken toe aan de saus. 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 130%
Vitaliteit + 63%
CO2 eq -71%
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie710 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker19 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit19 g
Vezels15 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Paprika
Melk
Tarwe
Noten


