Limoen-risotto met koolvis en een salade met coeur de boeuf en mozzarella

660 kcal
240 g groente

Een gerecht om in de zon te eten. Of het gevoel van de zon te krijgen! Een heerlijke salade met mega-sappige tomaten met mozzarella. Het is niet erg als de tomaten nog een beetje groen zien, want ze rijpen van binnen naar buiten. Tip: haal de tomaten uit de zak en laat verder rijpen op de fruitschaal. Koolvis is verwant aan kabeljauw, maar heeft bruiner vlees.

Limoen-risotto met koolvis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
  • 300 g Coeur de boeuf tomaat Herkomst: van Brakel
  • 75 g Mozzarella Herkomst: Zuger
  • 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
  • 200 g Koolvisfilet Herkomst: Fish and more
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 500 ml Groentebouillon
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 2 tl Gedroogde groene kruiden
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een bakpan (met een dikke bodem) en fruit de ui 2 minuten. Bak de risotto 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe aan de risotto totdat deze net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  3. Snijd intussen de tomaat en mozzarella in (halve) plakken. Was de rucola en laat goed uitlekken. Leg alles op een bordje en besprenkel met olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper.
  4. Dep de witvis droog met keukenpapier. Verwarm olie in een bakpan en bak de vis op een hoog vuur lichtbruin. Rasp de limoen erboven en breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak de risotto verder op smaak met limoensap, gedroogde groene kruiden, peper en zout. Serveer de limoen-risotto met de vis erop en de salade ernaast.
TIP
Je kunt uiteraard de tomaat, rucola en mozzarella ook door de risotto mengen.
4,1
Gemiddelde van 32 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 63%
co2-reduction-score
CO2 eq -50%
water-reduction-score
Water -89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGlutenvrijEiwitrijkGezinVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie660 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker10 g
Vet25 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit33 g
Vezels7 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Vis
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten