Risotto met gekleurde snijbiet doperwtjes en kipdijbeenfilet

794 kcal
250 g groente

Een perfecte risotto begint bij de keuze van de juiste rijst. Niet elke rijstsoort is geschikt om risotto van te maken. Een goede risotto is geurig, smeuïg, hartig en romig, maar heeft tegelijkertijd ook een 'bite'. Is je risotto klaar en heb je nog wat tijd over? Zet dan afgedekt even opzij en laat de smaken goed intrekken. De risotto wordt hier nog lekkerder van. Onze gekleurde snijbiet wordt geleverd door 'De Lepelaar'.

Risotto met gekleurde snijbiet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 130 g Risotto Herkomst: IDorganics
  • 200 g Doperwten Herkomst: Your Organic Nature
  • 300 g Snijbiet Herkomst: De Waog
  • 200 g Kipdijbeen, reepjes Herkomst: Kemper Kip
Zelf toevoegen
  • 500 ml (Kippen)bouillon
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Bereid de bouillon. Spoel de risottorijst in een zeef onder de kraan.
  2. Verhit olie (of een klontje boter) in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook met de risottorijst 2 minuten. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  3. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Was de snijbiet en laat goed uitlekken. Snijd de stelen klein (leg opzij voor later) en de bladeren grof. De snijbiet bladeren en doperwten verwarm je de laatste 3 minuten met de risotto mee.
  4. Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de kipdijbeen met de snijbiet steeltjes in 5-8 minuten bruin en gaar op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de smeuïge risotto met de gebakken kip erboven op.
TIP
Je kunt de kip ook meegaren in de risotto, in plaats van deze apart te bakken. De risotto is lekker met een klontje boter.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -14%
water-reduction-score
Water -9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLactosevrijEiwitrijk9 maandenGlutenvrijSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie794 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker8 g
Vet41 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit34 g
Vezels9 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten