Ramen met udon noodles kokos en sperziebonen
3,9
850 kcal
250 g groente
Mmm, er staat een heerlijke kokossoep op het menu vandaag! Deze Japanse soep (ramen) is zacht, romig en licht pittig. Ramen wordt gezien als een typisch Japans gerecht. Maar wist je dat Chinese immigranten het gerecht in Japan hebben geïntroduceerd?

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
- 250 g Sperziebonen Herkomst: Procam
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 250 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
- 1 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 300 g Witte lupine Herkomst: Your Organic Nature
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 400 ml Bouillon
- 2 el Bakolie
- 2 el Sojasaus
- 2 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Bereid de bouillon.
- Was intussen de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Zet een steelpan met water op en kook de sperziebonen in 3 minuten beetgaar. Giet het water af en spoel af onder de koude kraan.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de rode peper heel fijn. Schil en rasp de gember.
- Verhit olie in een wok of soeppan en bak de ui samen met de paprika, rode peper, knoflook en gember. Blus af met de bouillon en kokosmelk en breng aan de kook.
- Giet het water van de noodles af. Spoel de witte lupine in een zeef onder de kraan. Voeg de noodles, sperziebonen en witte lupine toe aan de kokosbouillon en temper het vuur. Laat 2 minuten zachtjes koken. Proef en breng verder op smaak met sojasaus, kerriepoeder, limoensap, zout en (chili)peper.
TIP
In deze soep kun je heel veel restjes groenten kwijt voor een goed gevulde maaltijdsoep. 3,9
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 98%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -65%
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Lekker snel, Vegan, Variatie, Vegetarisch, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie850 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker13 g
Vet37 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit38 g
Vezels26 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Paprika
Peulvruchten
Tarwe
Gluten