Ribollita met boerenkool en oude kaas ! Weinig koolhydraten
4,3
529 kcal
270 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Ribollita is een klassieke Toscaanse maaltijdsoep gemaakt met bonen en groenten. In een traditionele ribollita zit vaak brood, maar dit is een koolhydraatbewuste variant zonder brood en met lekker veel groenten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
- 250 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 200 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
- 400 g Cherrytomaten in saus Herkomst: La Bio Idea
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 50 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
- 800 ml Bouillon
- 2 el Bakolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd klein. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui, wortel en tomatenpuree een aantal minuten op een laag vuur. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.
- Was intussen de boerenkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de boerenkool toe aan de soep en kook mee.
- Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Voeg de bonen en cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de soep 10-15 minuten afgedekt heel zachtjes koken totdat de groente beetgaar is.
- Serveer de soep in mooie kommen en strooi de geraspte oude kaas erover.
TIP
De harde nerven van de boerenkool kun je eventueel heel fijn snijden, opbakken in een bakpan en aan de soep toevoegen. 4,3
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 114%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -48%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie529 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker13 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit24 g
Vezels16 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Melk
Peulvruchten


