Regenboogsalade van geroosterde paprika quinoa en hummusdressing

728 kcal
330 g groente

Deze heerlijke regenboogsalade van geroosterde paprika, quinoa en hummusdressing is echt een feestje op je bord! Paprika’s zijn eindeloos te combineren in een heleboel verschillende gerechten.

Regenboogsalade van geroosterde paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Groene paprika Herkomst: Frank de koning
  • 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 100 g Hummus Herkomst: Florentin
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 tl Agavesiroop
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en zet de grillstand aan. Zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Leg de paprika's op de bakplaat, besprenkel met olie en gril ze 20-25 minuten in de oven.
  2. Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de quinoa in 10 minuten gaar op een laag vuur. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  3. Klop de hummus los met een beetje citroensap en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Pel de sjalot en snijd in flinterdunne ringen. Maak in een kom een dressing van olijfolie extra vierge, agavesiroop, citroensap, zout en peper. Mix door de geroosterde paprikareepjes en de sjalot.
  5. Verdeel de quinoa over de borden, schep de paprika en sjalot erbij en verdeel de hummusdressing en sesamzaadjes erover. Serveer warm of koud. Het is allebei lekker.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken of heb je weinig tijd? Bak of grill de paprika reepjes dan op een hoog vuur tot ze donker kleuren. De ui kun je eventueel mee grillen in de oven.
4,2
Gemiddelde van 38 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -46%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 68%
co2-reduction-score
CO2 eq -84%
water-reduction-score
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijGezin9 maandenVegetarischLactosevrijVariatieVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie728 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker20 g
Vet39 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit20 g
Vezels17 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Paprika
Peulvruchten
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten