Ratatouille met vegan 'Parmezaan' en witte bonen in tomatensaus

694 kcal
400 g groente

Ratatouille is een Frans gerecht uit de omgeving van Nice. Door de film 'Ratatouille' is het gerecht razend populair geworden bij jong en oud. In de film wordt de ratatouille prachtig dakpansgewijs geserveerd. Omdat we dit vandaag ook gaan doen, kost dit gerecht iets meer bereidingstijd dan gebruikelijk. We geven de ratatouille een topping van een heerlijke plantaardige variatie op Parmezaanse kaas. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.

Ratatouille met vegan 'Parmezaan'

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 0.5 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 360 g Witte bonen in tomatensaus Herkomst: Your Organic Nature
  • 50 g Charly's Karmasan Herkomst: Charley's all is fair
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in dunne plakken en kook 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even afkoelen.
  3. Was de courgette, aubergine en tomaat. Pel de ui. Snijd alles in hele dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aubergine- en courgetteplakjes op een middelhoog vuur zacht en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Laat vervolgens een beetje afkoelen.
  4. Doe de witte bonen in tomatensaus in een kom en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  5. Leg de groenteplakjes (aubergine, courgette en tomaat), plakjes aardappel en de ui dakpansgewijs in een ovenschaal en verdeel de bonen in tomatensaus in het midden. Besprenkel met olijfolie en plaats de schaal nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi vlak voor het serveren de Karmasan erover.
TIP
Voor de snelle variant, snijd je alle ingrediënten klein. Bak alles in een braadpan gedurende 10 minuten en voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Laat nog eens 10 minuten afgedekt pruttelen en strooi op het laatst de vegan kaas erover.
4,3
Gemiddelde van 4 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 217%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -53%
water-reduction-score
Water + 11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijVeganVegetarischAfvallenGlutenvrijVariatieSeizoenSpecials

Voedingswaarden

Per portie
Energie694 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker25 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit22 g
Vezels17 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten