Frisse rabarber salade met bulgur nectarine en kaas met daslook

4,4
Gemiddelde van 7 reviews
766 kcal
280 g groente
Frisse rabarber salade met bulgur

Er staat vandaag een superlekkere salade met rabarber op het menu. Rabarber is een grote, struikachtige plant met prachtige rode en groene lange stelen en grote donkergroene bladen. De groene stelen zijn zuurder dan de rode, maar ze zijn niet onrijp. De zoetzure groente wordt meestal gebruikt in compote, taart of zoete nagerechten. Maar deze keer gebruiken we de rabarber om er een salade mee te maken.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was de rabarber en snijd 1 cm van de onderkant af. Snijd de stengels in stukken van 1-2 cm en leg de rabarber in een ovenschaal. Bestrooi (eventueel) met een beetje suiker en bak de rabarber 10 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de bulgur in een zeef onder de kraan en kook 8 minuten. Giet het water af, roer een beetje los met olijfolie of boter en maak op smaak met peper en zout en zet zonder deksel opzij.
  4. Was intussen de paprika en sla en snijd klein. Was de nectarine, verwijder de pit en snijd in partjes. Verbrokkel de kaas met daslook.
  5. Maak een dressing door de honing te mengen met mosterd, olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Voeg nu alle ingrediënten aan de sla toe en hussel door elkaar. Strooi de walnoten erover.
TIP
Deze salade is ook heel lekker met aardbeien. Daarnaast kun je de dressing nog verder op smaak brengen met de rasp en sap van een sinaasappel. Als je de bulgur en rabarber goed laat afkoelen blijft de salade lekker fris.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g RabarberHerkomst: Biobrothers
  • 150 g BulgurHerkomst: DO IT
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 1 st Krop slaHerkomst: Biogarden
  • 2 st NectarineHerkomst: Spanje
  • 75 g Kaas met daslookHerkomst: Cheesepack
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
Zelf toevoegen
  • 1 tl Suiker
  • 2 el Olijfolie of boter
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 97%
co2-reduction-score
CO2eq -58%
water-reduction-score
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenVariatieGezinSeizoenLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie766 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker25 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit28 g
Vezels15 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Melk
Paprika
Tarwe
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten